وصیّت نامه ، آثار و شرائط آن

ساخت وبلاگ

همانگونه که در پست قبلی گفته شد ، وصیّت نامه مطابق قانون بر سه قسم است . اینک شرائط و آثار وصیّت نامه به تفکیک بیان می شود .

1 - هر وصیّتی که به ترتیب ذکر شده ( یعنی رسمی ، خود نوشت و سرّی ) واقع نشده باشد ، در مراجع رسمی پذیرفته نیست . مگر این که اشخاص ذینفع در ترکه ، ( ترکه = اموال بجا مانده از موصی یا متوفّی را میگویند ) به صحّت وصیّت اقرار نمایند .

2 - وصیّت نامه وقتی معتبر است که تمام آن موجود باشد وادّعاء فقدان وصیّت نامه اعم ازاین که این دعوی نسبت به تمام وصیّت نامه یا قسمتی از آن باشد  قابل  پذیرش نیست .

3 - کسی که سواد ندارد ، نمی تواند به ترتیب سرّی وصیّت نماید .

4 - وصیّت نامه سرّی را موصی همه وقت می تواند استرداد نماید .

5 - در خصوص استرداد وصیّت نامه سرّی از اداره ثبت ، اداره حقوقی قوه قضائیه نظریه ای را به شماره 7/6598 مورخ 1352/11/28 به این شرح صادر کرده است : " صِرف استرداد وصیّت نامه سرّی از اداره ثبت ، انصراف موصی از وصیّت نیست و فقط سالب عنوان سرّی بودن وصیّت است . ولی اگر وصیّت نامه مزبور  واجد شرائط قانونی وصیّت نامه خود نوشت باشد ، با این عنوان معتبر است . مگر این که موصی از وصیّت خود عدول کرده باشد . "

6 - ایرانیان مقیم خارج از کشور دقّت بفرمایند که :

وصیّت نامه تنظیم شده در کنسولگری، جزء اسناد رسمی محسوب نمی گردد؛ ولی از نظر این که تمام آن بر طبق گواهی معاون کنسولگری ایران به خط موصی ( وصیّت کننده ) نوشته شده و دارای تاریخ و امضاء او می باشد ، به موجب ماده 278 قانون امور حسبی ، خود نوشت محسوب می شود . 

و همچنین تسجیل ( مسجّل کردن ) یا گواهی وصیّت نامه خودنوشت از طرف کنسولگری های ایران بلا مانع است . اما در صورت وقوع اختلاف ورثه ذینفع در ترکه ، احراز صحّت وصیّت و تنفیذ یا عدم تنفیذ وصیّت نامه ، در صلاحیت دادگاههای ایران است . 

      @juristic_lawyer                                                                                 

مهریه و ازدواج بعدی زوجه در طلاق خلع...
ما را در سایت مهریه و ازدواج بعدی زوجه در طلاق خلع دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6yusefzadeh-legal-department6 بازدید : 275 تاريخ : دوشنبه 16 اسفند 1395 ساعت: 2:09