سرقفلی (2)

ساخت وبلاگ

ماده 7 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376/5/26 مقرّر می دارد :

" هرگاه ضمن عقد اجاره شرط شود ، تا زمانی که عین مستاجره در تصرف مستاجر باشد ، مالک حق افزایش بها و تخلیه عین مستاجره را نداشته باشد و متعهد شود که هر ساله عین مستاجره را به همان مبلغ به او واگذار نماید ، در این صورت مستاجر می تواند از موجر و یا مستاجر دیگر،  مبلغی به عنوان سرقفلی برای اسقاط حقوق خود دریافت نماید . "

همچنین ماده 8 قانون مذکور بیان می دارد :

" هر گاه ضمن عقد اجاره شرط شود که مالک ، عین مستاجره را به غیر مستاجر اجاره ندهد و هر ساله آن را به اجاره متعارف به مستاجر متصرّف واگذار نماید ، مستاجر می تواند برای اسقاط حق خود و یا تخلیه محل ، مبلغی را به عنوان سرقفلی مطالبه و دریافت نماید ."

دقت شود که در خصوص دو ماده فوق ، مستاجر در صورتی می تواند از این حق و امتیاز استفاده کند که ، حتما در قرارداد اجاره این شرطها شده باشد .

ماده 9 قانون فوق الّذکر می گوید :

" چنان چه مدت اجاره به پایان برسد ، یا مستاجر سرقفلی به مالک نپرداخته باشد ، و یا این که مستاجر کلیه حقوق ضمن عقد را استیفاء کرده باشد ، هنگام تخلیه عین مستاجره ، حق دریافت سرقفلی نخواهد داشت . "

ماده 10 قانون روابط موجر و مستاجر نیز بیان می کند : 

" در مواردی که طبق این قانون دریافت سرقفلی مجاز می باشد ، هر گاه بین طرفین نسبت به میزان آن توافق حاصل نشود ، با نظر دادگاه تعیین خواهد شد ."

تبصره - " مطالبه هرگونه وجهی خارج از مقرّرات فوق در روابط استیجاری ، ممنوع می باشد . "

@juristic_lawyer

موافقین۰ مخالفین۰ ۹۶/۰۲/۳۱

حسین یوسف زاده

مهریه و ازدواج بعدی زوجه در طلاق خلع...
ما را در سایت مهریه و ازدواج بعدی زوجه در طلاق خلع دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6yusefzadeh-legal-department6 بازدید : 259 تاريخ : دوشنبه 15 خرداد 1396 ساعت: 9:42